IDEEGENERATIE & SELECTIE

Dag lieve kids van PE05!

Deze week hebben wij heel veel getekend en geknutseld, daaruit hebben wij veel concepten gehaald om uiteindelijk tot een top 6 te komen met allerlei selectiemethoden!
Hieronder zie je onze ideegeneratie en selectie met een heleboel schetsen

 


Dossier_Page_39Dossier_Page_40Dossier_Page_41Dossier_Page_42Nu willen wij graag weten wat jullie van onze ideeën vinden, welke machine is jullie favoriet?!

P.S.: De uitleg bij de tekening staat in het Engels zodat onze Sloveense vrienden het kunnen verstaan!

1. De knuffel zombie

CuddleZombieCropped

De knuffelzombie is een grote langvormige knuffel die je kan vergezellen in bed of in de zetel als je bang bent of een griezelfilm kijkt. Het zombiehoofd kan open geritst worden om het warme hersendekentje eruit te halen, die je beschemt tegen monsters en dieven. De knuffel kan ook slaapverhaaltjes vertellen, want zijn mond is een klein televisiescherm. Wanneer je bang bent en denkt dat er enge beesten, monsters, spoken of dieven in je buurt zijn kan de mond deze ook allemaal opzuigen en opbergen in zijn neus die kan groeien. Zo zitten alle monstertjes gevangen in zijn dikke neus!
De ogen van de zombie zijn lichtgevende stressballen, waarin je kan knijpen als je bang bent. Door het knijpen geven de oogjes ook licht, zo heb je een klein lichtje wanneer je in bed zit of in het donker naar het toilet moet.

2. Het zombie twister spel 

ZombieTwisterCropped

Waarschijnlijk kennen jullie allemaal wel het spel Twister? Maar deze machine is niet zomaar Twister, het is de spannende zombie twister!
In plaats van gekleurde bollen, moet je je voeten en handen plaatsen op de ogen, hersenen, handen of voeten van de griezelige zombie.
Het twisterdoek heeft ook valkuilen… Onder de vakjes zitten valkuilen zoals trillen, loeiende spookgeluiden, warm worden, enz. wanneer je je voet of hand plaatst & als dat gebeurt dan moet je opnieuw beginnen!
Het twisterdoek is daarnaast ook een veiligheidsdeken die je kan aandoen, zodat je van niks meer bang bent. Als je het aanhebt lijk je op een zombie, zodat iedereen van jouw bang is in plaats van omgekeerd, nu ben jij de stoere beschermende zombie!

3. De zombietelescoop

SpyglassZombieCropped

Wanneer je bang bent van de monsters onder je bed, wil je liefst niet meer uit je bed komen. Daarom hebben we de zombie telescoop bedacht, waarbij je door de slimme ogen van de zombie alle monsters of beestjes onder je bed kan vinden. De flexibele telescoop kan je in alle vormen plooien, zodat je alle hoeken van je kamer kan onderzoeken. Wanneer je een monster ontdekt, kan deze met de rode lasterstralen die in de verrekijker zitten vernietigen.
De verrekijker kan ook toegeplooid worden tot een kleine zaklamp voor op je hoofd te dragen, zo moet je niet in het donker naar het toilet.

4. De lopende zombiewekker

WalkingZombieAlarmClockCropped

Kennen jullie een lopende wekker? Zo niet, kijk eens naar dit filmpje: De lopende wekker
E
en lopende wekker is dus speciaal voor kinderen die ’s ochtends niet goed kunnen opstaan! Wanneer je moet opstaan, loopt het weg, zodat je deze eerst moet vinden/vangen vooraleer het wekkergeluid uitgaat.
Maar deze wekker is niet zomaar een lopende wekker, hij scant al rollend je kamer om te kijker of er geen enge monsters verstopt zitten. Dit gebeurd door de hersenen aan de hand van lichtstralen. De hersenen zijn eigenlijk ook een soort zachte knuffel die licht geeft, zo is het nooit helemaal donker!

5. Het opruim zombie-spel

Tidy-UpGameCropped

Je kamer opruimen is niet zo leuk, daarom hadden velen onder jullie ook het idee dat de zombie kon helpen je kamer op te ruimen. Met deze zombiemachine, is opruimen super fun en kan je ondertussen ook alle monsters verjagen uit je kamer als een echte detective. Het spel gaat als volt: Op de display ( het televisiescherm) zie je je rommelige kamer met allerlei objecten (vuile sokken en onderbroeken, speelgoed, papier, …) die opgeruimd moeten worden. Zo snel mogelijk probeer je het object te vinden die de display aangeeft en ga je als een echte detective alle verdachte objecten zo snel mogelijk opruimen. Pas wanneer alles gevonden is en op zijn juiste plaats ligt, kan de zombiemachine eindelijk zien waar het monster verstopt zit en kan het verwijderd worden me de lasers verstopt in de hersenen.

Een tweede variant hierop is het zombiepak, hierbij zet je de zombiehelm aan en de zombiehandschoenen. Door de bril aan de helm zie je opnieuw het displayscherm en ga je net zoals bij de bovenstaande machine alle rommel zo snel mogelijk zoeken en opruimen. Wanneer alles opgekuist is , zie je opnieuw waar de monsters zich verschuilen, maar deze keer kan je ze zelf vernietigen met de enge zombiehanden, waarin ook een laser zit .

6. De monster zuiger

ZombieCleanerCropped

Met deze zombie rugzak, kan je alle spoken, monsters, bandieten, slangen enzovoort snel opzuigen!
Met onze mensen ogen kunnen we ze niet altijd in het echt zien, maar door de speciale buis van de rugzak, zie je welke monsters je allemaal opzuigt. Ook de hersenen van de rugzak worden groter en groter, hoe meer monsters je vangt!

Na het tekenen van onze 6 finale concepten, maakten we nog een prototype van de lopende zombiewekker om te testen hoe dit kon werken.

Dossier_Page_49Dossier_Page_50Dossier_Page_51Dossier_Page_52

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s